Sjö till sjö, swimrun

Hej igen!

Det är inte alls så att jag är tillbaka egentligen, men just idag var det kul att skriva med fötterna i högläge efter dagens lopp!

Så här kommer en liten sammanfattning av dagens härliga race!

 

Efter att ha lämnat av barnen på olika håll kom vi fram till Sala i god tid för att hämta ut nummerlappar/västarna. Alla hoppade på en buss ut till startplats och vi hade nästan en hel timme till start men tiden rullade på med hjälp av uppvärmning, toabesök och kränga på våtdräkt och dubbla simmössor. Vattentemperaturen mättes till 14grader.

Start och vi gick ut först från startlinjen och släppte ganska snart förbi 3 herrpar och 1 mixpar. Linan som vi testade för första gången låg rätt spänd mwllan oss denna första löpning men det var väl väntat med sedvanliga tjurrusningen som blir vid start.

Väl i vattnet på första simsträckan så trasslade linan och jag låg nästan på Martins ben, med hans fötter strax framför ansiktet. Försökte spänna ut mitt midjeband men det hjälpte inte. Axeln gjorde sig påmind pga mina korta konstiga armtag.

Kort löpning ett par hundra meter innan det var dags för sim 2. Vi försökte innan dess förlänga linan lite o se till så den inte trasslade igen. Samma sak upprepade sig men med viss förbättring. Testade efter ett tag att knäppa loss mig men i och med manövern tappade jag lite på martin som inte märkte att jag släppt. Lite panik att han skulle simma ifrån mig så jag tog sikte på karbinhaken som dinglade likt ett fiskedrag nån meter fram. Fick tag på den o hakade i mig igen och fortsatte simma med så breda armtag som möjligt för att inte störa martin för mkt.

Nästa löp var lite längre. Stark känsla och var mest fokus på att fixa med prylarna medan vi sprang. Vi lossade ännu mer på linan och fick extra cm till godo.

Tredje simsträckan och nu låg linan fint mellan oss! Jag fortsatte känna mig stark och kunde ligga perfekt efter martin. Helt kontrollerad känsla med 4-taktsandning (?!) mestsdels och ingen känning i axlarna. Tog loss mig sista 50-70m in mot strand för att få upp lite värme i fötter o ben till näst sista löpet. Höll Martins fötter bra ändå trots att jag inte hade paddlar!

Fortsatte hålla bra känsla och slapp använda linan så mkt på löpningen, nu började vi närma oss! Funderade på om jag skulle skippa linan på sista simningen men vilan där gav mig möjlighet att springa bättre så jag behöll den på när vi hoppade i för sista simmet. Sista sträckan korta 200m i en ganska varm liten sjö som snarare kunde benämnas dypöl. Efter spa-badet väntade sista kilometern in mot mål. Jag kände mig pepp hela vägen in och den känslan sammanfattar hela loppet!

Vi kom in just över timmen på en distans som mätte ca 6-7km löp och ca 1400m sim. Femte paret av totalt 12, och bara ett mixpar framför.

Nu laddar vi för Utö nästa helg och tar med oss bra tekniktips inför det loppet!

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s