Ny coach, nytt jobb, nya tider!

Oktober kom fortare än väntat efter att jag njutit av en lång vila. Jag har under ”vilan” hunnit testa simning, box-pass, core och lite annat som avbrott till cyklingen.

Med oktober kom också samarbetet med en ny coach. En ung gammal triathlet som har ett företag som heter M.J Coaching. 3 veckor in i grundträningen så har jag såklart inte hunnit känna efter så mkt, men det känns bra så här långt. En liten lära känna-fas för oss och en komma igång-fas för kroppen. Magnus, som tränaren heter, har en utmaning framför sig i att kombinera linjecykling med tempocykling och att kombinera motionärens glädje med elitwannabens ambitioner.

Jag har fortsatt simma lite, dels för att det varit väldigt kul men oxå för att jag nu ska testa lite vattenlöpning, och ska jag ändå ha simkort för att kunna göra det så kan jag ju lika gärna simma lite oxå!

Jag har också satt mig på cykeln igen. Första passet var mkt fokus på just ”sitt-delen”. Ovant, väldigt ovant.. Nåt pass senare insåg jag att jag tappat uthålligheten, eller åtminstone pausat den lite. Efter 2h tog det stopp i både huvud o kropp. Innan det tog stopp var det inte så mkt bättre heller, som jag till viss del tror berodde på att jag på eget bevåg plussade på lite benstyrka dagen innan. Låg inte i planen, och kanske av en anledningFlinande ansikte med leende ögon Ska skärpa mig där och lyssna på den som jag har anlitat för att veta bättre.

Nu har jag iaf fått till några första bra intervallpass och även ett skönt distanspass på mtb. Så skönt att vara på banan igen och att kunna få en glimt av det där roliga med cykling. Tyvärr har jag oxå åkt på hösten första (och förhoppningsvis enda) förkylning. Känner mig dock mycket äldre o klokare än förra året och känner faktiskt ingen stress över missad träning. Det kommer när det kommer och bättre sjuk nu än närmare tävlingssäsong. Efter flertal stötvågsbehandlingar ser jag nu ljuset i tunneln vad gäller min hälsporre. Sakta sakta går det åt rätt håll, och jag tar sikte mot en vår med löpningen ute i skogen igen. Som jag längtar!!!

På cykel har jag oxå hunnit med att gå med i Mantra Sports tjejlag. Eller egentligen vara med och starta det för all del. Idén skapades av Mantras grundare, och låg och pyrde i tankarna under sommaren hos mig o ett par tjejer. Och nu är det officiellt igång, om än i väldigt liten skala. Tanken är att tjejer i Mantra ska ha ett forum för att cykla ihop på lika villkor, med en förutbestämd plan. Ambitionen är inte spikad än, men att vara tävlingssugen i någon mån är ett krav. När vi fått ihop en grupp till våren så kommer vi då planera några tävlingar och köra ihop oss inför dessa. Det ska bli kul att testa linjelopp!

Switchar vi över från träningsliv till arbetslivet så händer det oxå saker. Sportmamma är inne på sin andra termin och det rullar på bra. Jag är snart uppe i antal personliga mamma-PTs så inte fingrar o tår räcker till, och därtill kommer de mammor jag tränar på gruppträningen. Genom Sportmamma har jag även tid att gå in i Mantra sport och tillsammans med Jenni leda löpkurser. Otroligt roligt att se deltagarnas förbättringar och att se deras glädje i löpningen är ett bra substitut när jag själv inte kan springa. Kurserna blir snabbt fulla,en är någon sugen så maila (info(at)mantrasport.se) eller gå in och gilla Mantra Sports facebooksida, så ser man uppdateringar om nya kurser.

Som barnmorska står jag också inför nya utmaningar. Ett nytt jobb kommer med det nya året och jag kommer få vara ansvarig för att bygga upp en ny barnmorskemottagning. Idag har jag varit på byggarbetsplatsen för den nya vårdcentralen som kommer ligga mitt i centrum och jag har stått i mitt blivande arbetsrum och fantiserat om möbleringen. Att få sitta ihop med BVC och ha ett nära samarbete med dem samt med sjukgymnasterna är en dröm som snart blir sann. Det är heller inte helt oävet att det vägg i vägg med mitt arbetsrum byggs ett nytt fint gym till vårdcentralen Flörtande ansikte

Så mycket nytt pågår och väntar mig kommande tid. Och jag känner mig redo att ta mig an nya utmaningar och möta dem med en starkare kropp och ett gladare sinne!!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Cykling, Styrketräning, Träningsfritt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s