Krispig morgon, perfekt för löpning

1 september och en viss krispighet anades i luften imorse när jag åkte till jobbet. En sån där hög och klar luft som brukar förutspå en nalkande höst. En höst då det är löpningens tid. Förra året övergick cyklingen och sista smack-tempot till att mer foka på löpningen. Kung Björnloppet, Kistaloppet, Åstadsloppet var tre höjdpunkter förra året, där jag successivt putsade mer o mer på löpformen liksom tiden på milen. Nu bjuder smack in till sista tempoloppet på onsdag, ett lopp som är över på mindre än 25 min och som får mig å tveka om det är värt 3h borta från hemmet. Efter det väntar en höst av olika löptävlingar där jag står på sidan som publik. Kul det oxå, men lite snopet. Känner mig mätt på cyklingen och hade behövt omväxlingen som löpningen ger. Har senaste veckorna gått på stötvågsbehandling och känner ett svagt hopp om att det går åt rätt håll. Så jag hoppas att hösten kan bjuda på lite promenader i skogen med inslag av små försiktiga löpsteg nu och då.

Annars får jag utöka ”sommarpasset” på Fyrishov och fortsätta simma lite som alternativ. Inte riktigt lika tidseffektivt som löpning, men emellanåt lika skönt. Hör o häpna, förra veckan simmade jag hela 3 gånger, rekord! Skönt när man väl är i bassängen och jag lyckades till o från hitta bra flyt och då blev det lite meditativt precis som det kan vara både på löpning o cykling. Har börjat fundera lite på swimrun, som en rolig utmaning att kanske göra ihop med maken. Problemet är ju fortfarande löpningen. Anledningen till att jag simmar lite nu är ju för att jag inte springer. Och om jag kan springa, hur ska jag hinna med å simma? Vore ju något om det kom nåt swimbike-lopp! Jäklar vad svårt det skulle vara å simma med en cykel i släptåg! Å obehagligt om man glömmer å vrida ut dolmen när man sätter sig på cykeln Ansikte med glädjetårar Fyrisån kanske ändå skulle lämpa sig, då kan man simma en bit och när man stöter på en cykel som ligger å skrotar på botten, brukar ju finnas en del, så halar man upp den å cyklar så länge den håller, och så i igen…

Nejdå, swimbike blir det nog inte. Och även om jag är mätt på cykling just nu så vill jag testa mera nästa år. Hösten får vara en bra tid att grotta ner sig i vilka cykellopp som finns. Poppar upp lite nu och då på FB och Twitter att folk cyklat nåt lopp som jag aldrig hört talas om. Själv testade jag Ck Unis ”SATS-trampet” förra helgen. 12 mil motionslopp, men där jag och ”min” lilla klunga startade en stund efter alla och körde rundan mer som ett distanspass. Bjuder på en liten bild därifrån, på vår klunga som fikar efter målgång.

Tipsa gärna om roliga cykellopp jag kan ta sikte mot nästa år!

SATS-trampet

SATS-trampet

Annonser
Det här inlägget postades i Cykling, Löpning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s